Την επόμενη φορά που το μενού είχε κιμά δεν τον κάναμε
κεφτέδες αλλά σουτζουκάκια! Ήρθε η ώρα για κάτι πιο πικάντικο!!! Τώρα
χρειαζόμαστε άλλα υλικά:
-κιμά
-ψωμί πολύ καλά μουσκεμένο (στημένο, λιγότερο από τους
κεφτέδες. –ο κεφτές σηκώνει περισσότερο ψωμί-)
-σκόρδο
-κύμινο
-αυγό
-κρασί κόκκινο
-αλάτι – πιπέρι
Η διαδικασία του ζυμώματος είναι η ίδια με τους κεφτέδες.
Στο πλάσιμο βέβαια έχουμε σχήμα για σουτζουκάκια. Η συμβουλή μου είναι όμως να
πιάνουμε λίγο κιμά για να γίνονται τα σουτζουκάκια μας μικρά και κομψά.
Και βέβαια αν βάλουμε δίπλα τις συνταγές εκτός από τον κιμά
και το ψωμί κανένα άλλο υλικό δεν συμπίπτει!!!
Στο τέλος αφήσαμε την συνταγή για τα μπιφτέκια. Ο κιμάς έτσι
γίνεται πιο ελαφρύς πιο εύπεπτος, πιο διακριτικός, αν θέλετε, και ανάλογα και
με τον τρόπο μαγειρέματος γιατί τα μπιφτέκια τρώγονται και ψητά και τηγανητά
και στον ατμό…και είναι πάντα θαυμάσια!
Tα
υλικά για τα μπιφτέκια:
-κιμά
-ψωμί πολύ καλά μουσκεμένο (στημένο)
-Ρίγανη μπόλικη
- αλάτι και πιπέρι
ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ!
….να μην ξεχνάμε μόνο τον τρόπο πλασίματος και την “αφρατοσύνη”
του κιμά!
Αυτή είναι και η τελευταία συνταγή του κιμά που πλάθεται.
Βέβαια ο κιμάς ψήνεται με χίλιους τρόπους και δεν θα παραλείψουμε να
συμπεριλάβουμε και άλλες παραδοσιακές σμυρναϊκές συνταγές της γιαγιάς Αντιγόνης
με κιμά!!!
Καλή σας όρεξη και να
μην ξεχνάμε ότι: “Το φαγητό, κόρη μου, θέλει όρεξη και αγάπη για να το φτιάξεις.
Αν τα έχεις αυτά τα δύο θα γίνεις η καλύτερη μαγείρισσα!”
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου