Σκέφτηκα αρκετά ποια θα είναι η πρώτη συνταγή που θα προτείνουμε. Έπρεπε να είναι κάτι με σίγουρη επιτυχία -από όποιον και αν προσπαθήσει να την φτιάξει- αλλά ταυτόχρονα και κάτι ιδιαιτέρως γευστικό!!! Κατέληξα ίσως στην πιο εύκολη συνταγή γλυκού που υπάρχει και που σίγουρα όλοι μας τρελαινόμαστε. Μπορούμε να τα πούμε Palmiers ή αλλιώς -όπως τα έλεγα μικρή- γυαλάκια! Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ και η μυρωδιά της κανέλας μας βάζει σιγά σιγά και σε χριστουγεννιάτικο κλίμα –μια που άρχισαν και τα κρύα-!
Χρειάζονται μόνο 3 υλικά: ζύμη σφολιάτας , ζάχαρη και κανέλα! Εγώ χρησιμοποιώ έτοιμη σφολιάτα γιατί έχω καταλήξει ότι ο χρόνος και ο κόπος που χρειάζεται για να φτιάξεις το φύλλο από την αρχή δεν δικαιολογεί την διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. (όσο αφορά το φύλλο σφολιάτας πάντα) Επιπλέον έχω στην κατάψυξη πάντα μια συσκευασία και όταν κάτσει κάποιο απρόσμενο καφεδάκι το βγάζω και μέσα σε 30’ έχω έτοιμο σπιτικό κέρασμα για τον καφέ! Πουλάω δηλαδή και λίγο μούρη!!!
Τα υλικά:
Μια συσκευασία φύλλα σφολιάτας
Ζάχαρη
Κανέλα
Προεργασία: Βγάζουμε την σφολιάτα να ξεπαγώσει. Αυτό.
Εκτέλεση: Αφού το φύλλο έχει ξεπαγώσει το απλώνουμε πάνω στον πάγκο –εμείς κοιτάμε την πλατιά του πλευρά- και το βρέχουμε με λίγο νερό. Ρίχνουμε την ζάχαρη (θέλει μπόλικη ζάχαρη) και την κανέλα και πιάνοντας αρχικά την μία άκρη το τυλίγουμε μέχρι την μέση.
Συνεχίζουμε με την άλλη πλευρά και το τυλίγουμε έτσι ώστε να συναντηθούνε οι δύο άκρες. Βρέχουμε με λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε ξανά με ζάχαρη και κανέλα.

Χρειάζονται περίπου ένα εικοσάλεπτο αλλά καλά είναι να έχουμε το νου μας και λίγο πιο πριν. Είναι έτοιμα όταν φαίνονται έτοιμα. Αυτή είναι μια συνταγή χωρίς tips, μυστικά, συμβουλές… πετυχαίνει πάντα!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου